Zorg voor ex-coronapatiënten

Veel mensen die het coronavirus hebben gehad, blijken na genezing nog verzwakt. Bij het herstel hebben zij hulp nodig. Een klein deel van de patiënten zal revalideren in het ziekenhuis. Toch is dit voor de meeste mensen niet nodig. Voor deze mensen is er nu een behandelprogramma dat zij kunnen volgen bij de fysiotherapeut. Deze longfysiotherapeut houdt nauw contact en werkt samen met een diëtist, ergotherapeut en de huisarts wanneer dit nodig is.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Om dit behandelprogramma landelijk beschikbaar te maken, heeft Chronisch ZorgNet in korte tijd honderden (long)fysiotherapeuten geschoold om coronapatiënten te begeleiden tijdens hun revalidatietraject.

Benieuwd waar je een gespecialiseerde fysiotherapeut vindt in jouw buurt? Kijk op deze Zorgzoeker.

Wat doet Chronisch ZorgNet?

Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet) is een landelijk dekkend netwerk van ruim 2500 fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen. Tot voor kort was het Chronisch Zorgnet gericht op perifeer vaatlijden, COPD en hartrevalidatie. Deze ervaring en is meegenomen bij het oprichten van het behandelprogramma voor ex-coronapatiënten.

Samen met diverse experts heeft Chronisch ZorgNet de e-learning ‘Landelijk netwerk voor revalidatie corona patiënten in de eerste lijn’ ontwikkeld. De meer dan 600 longtherapeuten met een aantekening corona zijn te vinden op de Zorgzoeker. Deze therapeuten hebben aantoonbare ervaring met longrevalidatie en vormen daarmee een sterke basis om coronapatiënten te begeleiden in hun revalidatietraject.

Meer lezen over corona en hart- en vaataandoeningen?

Bekijk ons Dossier corona

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief