Word patiëntvertegenwoordiger en denk mee over de zorg

Heb jij atriumfibrilleren of hartfalen (of ken je iemand in je omgeving) en vind jij dat de zorg nog beter kan? En wil jij daarin een grote bijdrage leveren, zodat de stem van de patiënt meegenomen wordt? Wordt dan patiëntvertegenwoordiger van jouw regio.

De manier waarop we de zorg in Nederland organiseren is over het algemeen goed. Maar het kan ook beter en anders. En dat moet ook. Want de vraag naar zorg groeit alleen maar, omdat we steeds ouder worden. Tegelijkertijd wordt de druk op de zorg steeds groter.

Juiste hartzorg op de juiste plek

Graag willen onderstaande regio’s (zie bekijk de vacature) de zorg voor mensen met atriumfibrilleren (boezemfibrilleren) en hartfalen verbeteren. Het gaat voornamelijk om de zorg bij huisartsenpraktijken en ziekenhuizen. Dit om blijvend goede, betaalbare en toegankelijke zorg, nu en in de toekomst te waarborgen. Dit noemen we juiste hartzorg op de juiste plek.

Wil jij meedenken?

Bij veranderingen in de zorg is de inbreng van patiënten essentieel. Daarom zijn we op zoek naar een patiëntvertegenwoordiger die gedurende een project van één of twee jaar als projectgroep-lid 4 tot 6 keer per jaar kritisch mee wil denken over de zorg in haar of zijn regio. In dit project ben jij degene die het patiëntperspectief inbrengt en werk je nauw samen met zorgprofessionals.

Bekijk de vacature:

Regio Amstelland-Meerlanden
Regio Rotterdam-Rijnmond

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief