Digital Content Specialist 32 uur (web/seo)

Harteraad, het expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen in Nederland, heeft een vacature voor een digital content specialist. In Nederland zijn 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening. De digital content specialist is verantwoordelijk voor content creatie met als doel een website en platform up-to-date te maken en te houden. Waarbij de content aansluit bij de behoefte van de verschillende doelgroepen; patiënten, naasten, zorgveld, vrijwilligers, zodat de content nieuwe mensen aantrekt en bestaande doelgroepen boeit.

Voor Harteraad zijn meer dan 20 beroepskrachten en honderden vrijwilligers actief. Tienduizenden mensen zijn aan Harteraad verbonden op een manier die bij hen past. Om aan de groeiende vraag van mensen en stakeholders tegemoet te kunnen komen, vindt een digitaliseringsslag plaats waarbij koppeling met de persoonlijke dienstverlening van groot belang is.

Over de functie

De functie Digital Content Specialist valt binnen het team Marketing & Communicatie. Samen met Merkstrateeg, Online marketeer en Content manager werk je aan de optimale digitale customer journeys voor onze verschillende doelgroepen. Jij bent binnen het team degene die verantwoordelijk is voor de digitale content op de website en het platform (in ontwikkeling). Je zorgt voor de online vindbaarheid van Harteraad (SEO). Je werkt daarin nauw samen met je collega’s voor de doorvertaling van content naar andere kanalen. Samen met onze websiteontwikkelaar (extern) werk je aan nieuwe projecten. Je begeleidt het ontwikkeltraject (van briefing tot oplevering) van optimalisaties op de website. De focus hierbij ligt op het online bouwen aan het merk Harteraad én het online werven en behouden nieuwe leden. De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen en implementeren van de digitale content strategie en SEO strategie.
 • Het doorvertalen van de content strategie naar de website en platform.
 • Naast content creatie ook redigeren, plaatsen, up-to-date houden van de content op de website.
 • Optimaliseren van content op de website op basis van resultaten en klantfeedback.
 • Het vergroten van de vindbaarheid door het opstellen en implementeren van de SEO-strategie (on-page en off-page optimalisatie).
 • Het CMS-beheer (WordPress).
 • Het pro-actief delen van je digitale content kennis, -plannen en -resultaten met de organisatie om de organisatie meer digitaal gedreven te maken.

Kortom, ben jij die digitale content king/queen, die deze uitdagende en veelzijdige nieuwe functie vorm kan gaan geven, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Over jou

 • Beschikbaar voor 30 tot 32 uur per week, bij voorkeur verdeeld over 5 dagen
 • Draagt positief bij aan ingezette koers
 • Minimaal HBO werk/denk niveau
 • Relevante werkervaring (minimaal 3 jaar)
 • Content Management Systemen kennen geen geheimen voor je (WordPress), je bent bekend met SEO-tooling
 • Je kunt zelf goed schrijven voor het web, maar je bent ook in staat de grote hoeveelheid content die in de organisatie aanwezig is, digitaal relevant en toepasbaar te maken.
 • Je hebt een (content) helicopterview en strategisch inzicht, maar hebt ook oog voor detail en bent hands-on.
 • Je hebt je content sporen in één of meerdere dienstverlenende organisaties verdiend en aantoonbaar toegevoegde waarde geleverd op dit gebied.
 • Je bent resultaatgericht en werkt graag waarde en data gedreven.
 • Geen must, wel een pré: voor Adobe programma’s als bijvoorbeeld Photoshop en videobewerkingsprogramma’s draai jij je hand niet om.

Wat wij bieden:

Werken voor Harteraad is werken voor een organisatie die ertoe doet. Bij Harteraad vind je een inspirerende werkomgeving en een prettige werksfeer. Met jouw inzet kun je het verschil maken in het leven van heel veel mensen, samen met de Hartstichting, gedreven professionals, honderden vrijwilligers en in direct contact met de doelgroep.

Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Het salaris ligt tussen € 2.876 en € 4.031 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (40 uur). De inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring en gaat in overleg.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kun je vinden op de website www.harteraad.nl Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Femke Ter Horst, via femke.terhorst@harteraad.nl

Motivatie en CV kun je tot en met 27 maart 2020, uitsluitend per e-mail, richten aan: vacature@harteraad.nl  o.v.v. vacature digital content specialist.

De gesprekken worden begin april ingepland en zullen plaatsvinden via videobellen.