• Home
  • Nieuws
  • Wereld Hart Dag: aandacht voor hart- en vaataandoeningen

Wereld Hart Dag: aandacht voor hart- en vaataandoeningen

Het is Wereld Hart Dag! De ideale dag om aandacht te vragen voor hart- en vaataandoeningen. Samen met MediaPlanet voeren we de landelijke campagne Cardiovasculaire Gezondheid.

Anke Vervoord, directeur van Harteraad, opent de campagne. Zij brengt het belang van lotgenotencontact onder de aandacht én de psychosociale gevolgen van hart- en vaatziekten. Harteraad biedt samen met vrijwilligers een veilige plek voor het uitwisselen van kennis, ontmoetingen en ervaringsverhalen. “Vooral die ervaringen blijken erg belangrijk te zijn om op een juiste manier met de aandoening om te gaan”, vertelt Anke. “Het creëren van dit lotgenotencontact is belangrijk als ondersteuning van elkaar. Daarnaast doorbreekt het lotgenotencontact ook het isolement van sommigen die vanwege corona minder contact hebben met andere mensen.”

Zorg op afstand

Lees ook het verhaal van ervaringsdeskundige Paula Niestadt over digitale zorg op afstand en de impact die dit heeft op haar leven. Verder vertellen verschillende toonaangevende experts zoals huisarts David Smeekes (Hartstichting) en cardioloog Janneke Wittekoek (Heartlife) alles over het meten van de bloeddruk en preventie. Wereldkampioen schaatsen Barbara de Loor vertelt over haar hartoperatie: “Ik moest kiezen: een ingreep aan mijn hart of stoppen met schaatsen”.

Nieuwsgierig? Op dinsdag 29 september 2020 lees je het in de Telegraaf. Online lees je alle artikelen op www.planethealth.nl

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief