• Home
  • Welk onderwerp vind jij belangrijk voor een webinar?

Welk onderwerp vind jij belangrijk voor een webinar?

Nu er allerlei activiteiten uitvallen vanwege de coronacrisis, wil Harteraad meer online evenementen – webinars – gaan organiseren. Het publiek is daarbij online aanwezig; je neemt deel van achter je eigen computer of tablet. Wij willen graag weten naar welke onderwerpen je keuze uit gaat, je leest er hieronder meer over!

Uit eerder onderzoek van onze Harteraad Monitor bleek dat mensen onderstaande thema’s belangrijk vinden. Nu allerlei bijeenkomsten vanwege het coronavirus niet doorgaan, zijn we benieuwd aan welke informatie jullie nu behoefte hebben. Hieronder volgen de thema’s met daarbij meer informatie; onderaan de pagina kun je je wensen in het formulier opgeven.

Medicijngebruik

Het is belangrijk om regelmatig het medicijngebruik met je huisarts, specialist of apotheker te bespreken. Veel mensen met een hart- of vaataandoening vinden geneesmiddelen een belangrijk onderwerp. Harteraad neemt dit serieus en laat jouw stem horen bij beleidsmakers bij de overheid, zorgverleners, zorgverzekeraars en onderzoekers.

Veilig en verantwoord bewegen

Harteraad zet zich in om meer aandacht te vragen voor het belang van bewegen. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert je conditie. We hebben als doel dat meer mensen gaan deelnemen aan hartrevalidatie én het bewegen kunnen blijven volhouden.

Psychosociale aspecten

Veel mensen met een hart of vaataandoening krijgen last van angst, somberheid en spanning. Deze klachten kunnen het leven behoorlijk verstoren.

Man/vrouw verschillen bij hart- en vaataandoeningen

Onderzoek wijst uit dat er wel degelijk verschillen zijn in hart- en vaatklachten bij vrouwen en mannen. Een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling staat bij hart- en vaat patiënten maar ook bij cardiologen.

In nieuwe webinars sluiten we graag aan op deze relevante thema’s. Maak op onderstaand formulier kenbaar welk thema voor jou belangrijk is. We houden je via e-mail op de hoogte van de eerstvolgende webinar.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief