• Home
  • Webinars
  • Webinar ‘Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD’

Webinar ‘Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD’

Als je COPD (chronic obstructive pulmonary disease) hebt, dan heb je meer kans om later ook een hart- of vaataandoening te krijgen. Dit webinar, in samenwerking met het Longfonds, vertelt je hier meer over.

De aanwezigheid van COPD lijkt een onafhankelijke voorspeller te zijn voor het krijgen van een hart- of vaataandoening. Het risico is namelijk bijna 2,5 keer zo hoog. Dan is het noodzakelijk om rekening te houden met de aan- of afwezigheid van COPD. Dr. Jesse Drijkoningen, longarts in het Diakonessenhuis Utrecht, zal vanuit zijn aandachtsgebied COPD je meer leren over deze aandoening. Daarna zal dr. Anneline te Riele, cardioloog in opleiding UMCU, meer vertellen over het risico op een hart- of vaataandoening bij COPD. Cor Kil eindigt dit webinar als ervaringsdeskundige en vertelt je meer over hoe hij in zijn dagelijkse leven omgaat met COPD en een hartaandoening.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account