huisarts-boezemfibrilleren

Webinar ‘Sinustrombose’

Bij trombose denken de meeste mensen aan een trombosebeen of -arm, maar je kunt het ook in je hersenen krijgen. Een sinustrombose is trombose in de hersenen. Een bloedprop blokkeert dan de afvoerende bloedvaten of aderen in de hersenen. Dit veroorzaakt onder andere hevige hoofdpijn, verlammingsverschijnselen en epileptische aanvallen.

Tijdens dit webinar gaan Jonathan Coutinho, beroerte neuroloog in het Amsterdam UMC en Anita van de Munckhof, onderzoeker in het Amsterdam UMC, in op de diagnose en behandeling van een sinustrombose, het herstel en restverschijnselen op korte, middellange en lange termijn. Ook vertellen ze je meer over herhaling en erfelijkheid. Omdat juist veel vrouwen een sinustrombose krijgen, zullen de sprekers tot slot meer vertellen over zwangerschap en hormonen en het risico op het krijgen van sinustrombose.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account aan