• Home
  • Webinars
  • Webinar ‘Nadenken over de toekomst bij hartfalen’

Webinar ‘Nadenken over de toekomst bij hartfalen’

Als je hartfalen hebt dan kan je veel vragen en onzekerheden hebben. De aandoening is namelijk niet te genezen. De meeste mensen met hartfalen krijgen langzaam steeds meer klachten. Zoals vermoeidheid, vocht vasthouden, benauwdheid, maar ook angst- en depressieve gevoelens komen veel voor. Er kunnen vragen bij je op komen zoals: waarom overkomt mij dit? Wat is de zin van het leven? Waar kan ik nog kracht uit halen? En als je in de laatste fase zit: hoe maak ik dit bespreekbaar met mijn omgeving? En wat is belangrijk om te bespreken met mijn zorgverleners?

Dit webinar is bedoeld voor mensen met hartfalen en hun naasten. We gaan dieper in op onderwerpen als: wat is het beloop van hartfalen? Wat kan er aan gebeuren? Welke behandelingen kunnen gestart worden en wanneer zijn die wel of niet zinnig?

Ook leggen we uit wat palliatieve zorg is. Want wat houdt dat precies in? Hoe kan deze vorm bijdragen aan de kwaliteit van het leven? Waarom is het belangrijk om vroegtijdig met je arts of verpleegkundige in gesprek te gaan?

Dit webinar is samen georganiseerd door Carend, Palliatieve Zorg Nederland, de Patiëntenfederatie en Harteraad, de patiëntenorganisatie.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account