Webinar ‘Het voorspellen van verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen bij vrouwen’

Eerder heeft het Amsterdam UMC via het Harteraad panel een vragenlijst uitgezet over prioriteiten binnen het onderzoek naar man-vrouwverschillen. Op basis van de resultaten van deze peiling heeft het Amsterdam UMC haar onderzoek vorm gegeven en in dit webinar wordt een samenvatting van de bevindingen besproken.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Onderzoeker Renee Bolijn, van het Amsterdam UMC, vertelt je over de risico-verschillen in hart- en vaataandoeningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Ook bespreekt zij of het de wetenschap lukt bij vrouwen een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen beter te voorspellen door rekening te houden met menopauze en psychische of sociale factoren. Verder gaat onderzoeker en arts Renée Burger in op de relatie tussen zwangerschapscomplicaties en hart- en vaataandoeningen.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account aan