• Home
  • Webinars
  • Webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’

Webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’

Als je een chronische aandoening krijgt, komt er veel op je af. Niet alleen op medisch, maar ook op mentaal vlak is er vaak veel te verwerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met fysieke achteruitgang, angst, emoties, onzekerheid, medische tegenslagen en vermoeidheid? En hoe is de impact op je relatie, gezin en/of sociale leven? Samen met Nierpatiënten Vereniging Nederland en Diabetesvereniging Nederland heeft Harteraad dit webinar gegeven over de emotionele gevolgen en de impact van leven met een chronische aandoening.

Veel mensen hebben ook nog te maken met een combinatie van aandoeningen (bijvoorbeeld nierschade, diabetes en/of hart- en vaatziekten) wat het vaak nog ingewikkelder maakt. Dit alles kan als gevolg hebben dat je je somber of depressief voelt. Bij de medisch specialist is er niet altijd tijd om uitgebreid met je te praten over wat de aandoening psychisch/mentaal met je doet.

Spreker

Dr. Sasja Huisman, klinisch (medisch) psycholoog en senior onderzoeker op de afdeling Interne Geneeskunde in het LUMC gaat tijdens dit webinar in op de emotionele gevolgen en impact van het leven met één of meerdere aandoeningen. Waar mogelijk zal zij ook handvatten en tips geven. 

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor iedereen die één of meerdere aandoeningen heeft.

Ook voor partners kan dit webinar interessant zijn. Ook zijn of haar leven wordt tenslotte beïnvloed door jouw aandoening.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account