Webinar ‘Diabetes en risico op hartfalen’

In samenwerking met Diabetesvereniging Nederland heeft Harteraad het webinar ‘Diabetes en risico op hartfalen’ georganiseerd

Dr. Remy Bemelmans, internist in het Ziekenhuis Gelderse Vallei vertelt in dit webinar over diabetes (type 1 en type 2) en de verhoogde kans op hart- en vaataandoeningen. Ook gaat hij in op de vraag hoe dit risico te verkleinen. Dr. Mieke van den Heuvel, cardioloog in het Medisch Spectrum Twente, neemt ons mee in de fases van hartfalen en behandelmogelijkheden. Ook gaat zij in op het gebruik van natrium-glucose-cotransporter 2-remmers (SGLT2). Een nieuwe klasse geneesmiddelen die momenteel worden gebruikt voor de behandeling van mensen met diabetes type 2 en voor mensen met hartfalen. Tot slot neemt leefstijlcoach Ciska Gijsbers je mee in wat een gezonde leefstijl is voor mensen met diabetes en/of hartfalen.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account