magazine medicijnen

Webinar ‘Leven met medicijnen’

De helft van de mensen die medicatie krijgt voorgeschreven, slikt deze niet of stopt voortijdig. Een passende medicamenteuze behandeling maakt medicijngebruik effectiever, veiliger en doelmatiger. Dit begint bij een goed overleg met je arts. Samen kom je dan tot een behandeling waar jij achter staat en die past bij jouw persoonlijke situatie. In praktijk ben je dan vaak veel gemotiveerder, waardoor het makkelijker is je medicijnen dagelijks te gebruiken en de behandeling vol te houden.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Professor Bart van den Bemt, bijzonder hoogleraar Personalized Pharmaceutical Care aan het Radboudumc, gaat in op samen beslissen en therapietrouw. Professor Liset van Dijk, bijzonder hoogleraar Farmaceutisch zorgonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen, laat als socioloog haar licht schijnen over hoe je een gesprek kunt voorbereiden en voeren met je arts.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account aan