Webinar ‘Schildklier en het hart’

Schildklierhormoon is essentieel voor een goede functie van de hartspier, maar te veel is schadelijk. Door een teveel aan het schildklierhormoon wordt de hartspier belast, gaat de pompfunctie van het hart omhoog en treedt dikwijls de veel voorkomende hartritmestoornis boezemfibrilleren op of zelfs hartfalen.

In samenwerking met Schildklier Organisatie Nederland heeft Harteraad eerder het webinar ‘Schildklier en het hart’ gegeven. 
Dr. Layal Chaker, Internist-endocrinoloog en klinisch epidemioloog in het Erasmus MC, vertelt je in dit webinar over de rol van schildklierhormoon op het hart. Ze bespreekt de mogelijke complicaties van een te snel werkende schildklier op het hart en de mogelijke rol van schildklierhormoon-medicatie bij patiënten met een te traag werkende schildklier. Daarnaast gaat ze in op mogelijke risicofactoren die deze relatie kunnen beïnvloeden zoals oudere leeftijd en man-vrouw verschillen.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account