Webinar ‘Intimiteit en seksualiteit na een hartaandoening’

Het krijgen van een hartaandoening is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Veel dagelijkse dingen zijn nu niet meer zo vanzelfsprekend. Je leefstijl verandert, je werk, maar ook binnen je relatie moet je misschien nieuw evenwicht vinden. En we praten er misschien niet zo makkelijk over: maar intimiteit en seksualiteit wordt veel mensen ook anders. Onzekerheid komt veel voor. Zoals: kan mijn lichaam dit nog wel? Zie ik er nog wel mooi uit met mijn littekens? Of misschien heb je niet meer zoveel zin en zit je hier ook echt mee. Het zijn onderwerpen die we liever voor ons zelf willen houden, maar het kan juist helpen om erover te praten.

Onderwerpen die onder andere besproken worden tijdens dit webinar zijn: inspanningsbezorgdheid, mentale bezorgdheid, gebruik van medicijnen en seksualiteit. Je krijgt ook tips hoe je beter seksueel contact kan krijgen met je partner. Tot slot geven we je bruikbare handvatten om het gesprek aan te gaan met je zorgverlener over dit onderwerp. Sprekers zijn drs. Hester Pastoor, psychotherapeut-seksuoloog, verbonden aan het Erasmus MC en dr. Philippine Kiès, cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account aan