Webinar ‘Hartfalen: een zorg van velen’ – risicofactoren of onderliggende (hart)aandoeningen die leiden tot hartfalen

Bij hartfalen pompt het hart minder bloed rond dan normaal. Dit kan komen doordat het hart minder goed kan knijpen. Of zich minder goed vult met bloed. Hierdoor krijgt het lichaam minder zuurstof en voedingsstoffen. Dit gebeurt vooral als je actief bent. Daardoor kun je klachten krijgen. Zoals bijvoorbeeld kortademig zijn, vermoeid zijn of vocht vasthouden. Hartfalen is een ernstige aandoening en is meestal niet te genezen. Maar vaak is er nog wel veel aan te doen.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Hartfalen komt dikwijls voor, maar wordt vaak niet herkend. Veel mensen hebben een verhoogd risico. Het is een zorg van velen. Dit webinar is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hartfalen. Heb je een hoge bloeddruk, een hartinfarct gehad, diabetes, hartritmestoornissen of een hartklepafwijking? Dan is dit webinar interessant voor jou.

Wat leer je tijdens deze bijeenkomst?

In samenwerking met Haagse Vaten (samenwerking van zorgverleners uit de regio Haaglanden), hebben wij eerder tijdens de Nationale Hartfalenweek deze bijeenkomst georganiseerd. Sprekers waren Bonnie Slegtenhorst, verpleegkundig specialist in het HagaZiekenhuis en Erik van Duin, kaderhuisarts hart- en vaatziekten.

Erik neemt je kort mee in wat hartfalen is en hoe een eerste bezoek aan de huisartsenpraktijk verloopt bij vermoeden van hartfalen.

Daarna vertelt Bonnie hoe er in het ziekenhuis verder gekeken en gehandeld wordt. Er komen ook veel praktische tips en handvatten aan de orde over onder andere leefstijl en wat je zelf kunt doen. Tot slot wordt er kort ingegaan op medicijngebruik en de rol van de huisartsenpraktijk.

Wil je onze webinars terugkijken?

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle webinars, artikelen en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Maak een account aan