• Home
  • Nieuws
  • Wat is jouw mening over het delen van gezondheidsgegevens voor wetenschappelijk onderzoek?

Wat is jouw mening over het delen van gezondheidsgegevens voor wetenschappelijk onderzoek?

Harteraad is partner van het Europese Hartnetwerk BigData@Heart. Namens deze organisatie vragen wij je wat jouw mening is over het delen van gezondheidsgegevens voor wetenschappelijk onderzoek.

Beter inzicht in behandelingen van ziekten

Door gezondheidsgegevens tussen Europese onderzoekers uit te wisselen, komen er meer gegevens beschikbaar en kunnen nieuwe verbanden worden gevonden op het gebied van hart- en vaataandoeningen. Door de data uit verschillende databases te combineren denken onderzoekers beter inzicht te kunnen krijgen in bijvoorbeeld diagnostiek en behandelingen van verschillende ziekten en aandoeningen. 

Jouw mening is belangrijk

Hierbij is ondersteuning en medewerking van mensen met een aandoening belangrijk. Daarom wil BigData@Heart met een vragenlijst achterhalen wat mensen vinden van het (grootschalig) combineren en delen van data voor wetenschappelijk gezondheidsonderzoek.

Door de vragenlijst (anoniem) in te vullen, draag je bij aan voorstellen over hoe gezondheidsgegevens moeten worden gedeeld en beschermd. De vragenlijst bestaat uit 17 vragen en het kost ongeveer 10 minuten om deze te vullen. Ga naar de vragenlijst>>

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief