Vragen over het coronavaccin

Ik ben hart- en vaatpatiënt, is het coronavaccin veilig? Kan ik het vaccin ook krijgen als ik bloedverdunners gebruik? Kan ik zelf kiezen welk vaccin ik krijg?” Dit zijn allemaal vragen die mensen met een hart- en vaataandoening stellen.

David Smeekes, arts bij de Hartstichting, geeft in onderstaande video antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavaccin:

Prioriteit bij vaccineren

Harteraad vindt dat mensen met hart- en vaataandoeningen prioriteit moeten krijgen bij het vaccineren. Dit sluit ook aan bij het advies van de Gezondheidsraad om kwetsbare groep als eerste te vaccineren. In februari en maart krijgen waarschijnlijk veel mensen met een hart- en vaataandoening een oproep vanwege hun leeftijd en/of aandoening.

Harteraad en de Hartstichting vinden vaccinatie tegen het coronavirus waardevol. Het vaccin beschermt jezelf en anderen om je heen. Voor ouderen en mensen met een hart- en vaataandoening is de extra bescherming van een vaccin erg belangrijk. Je hebt dan minder risico om ernstig ziek te worden van het coronavirus.

Meer weten over het corona vaccin?

Onze partner de Hartstichting beantwoordt op haar site allerlei vragen over het coronavaccin:

  • Is het vaccin veilig voor mensen met een hart- en vaataandoening?
  • Hoe gaat de vaccinatie in zijn werk?
  • Hoe effectief is het vaccin?
  • Welke bijwerkingen kan het geven?
  • Kun je gevaccineerd worden als je bloedverdunners gebruikt?

Wil je meer weten over corona?

Ga naar ons corona dossier

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief