• Home
  • Wat zijn de behoeften van mensen met atriumfibrilleren? En hoe kan je hier als professional op inspelen?

Wat zijn de behoeften van mensen met atriumfibrilleren? En hoe kan je hier als professional op inspelen?

De diagnose atriumfibrilleren kan veel met iemand doen. Maar het heeft ook invloed op haar of zijn omgeving. Zij moeten wennen aan een nieuwe manier van leven. En omgaan met een stukje verlies van kwaliteit van leven. Iedere persoon doet dit op zijn eigen manier. En ook per fase. Als zorgprofessional of beleidsmaker werk je mee aan de best mogelijke zorg. Maar wat speelt er bij mensen met atriumfibrilleren? Wat hebben zij nodig? Wat zijn hun ervaringen en behoeften? En hoe kunnen we de zorg hierop aanpassen?

Harteraad wil de kwaliteit van leven van mensen met atriumfibrilleren verbeteren. We focussen ons daarom op het geven van grip aan patiënten; op de aandoening én op de gezondheid. Om dit te bereiken heeft Harteraad de afgelopen jaren veel ervaringen, wensen en behoeften opgehaald van mensen met atriumfibrilleren. Al deze ervaringen hebben we samengebracht in een zogenoemde ‘patiëntreis’. Dit is een overzicht waarin alle belangrijke momenten van de aandoening staan. Dit gaat van de eerste klachten, het vaststellen van de aandoening, behandeling en het leven met. Dit geeft inzicht in wat mensen op verschillende momenten van hun leven nodig hebben.

Factsheet ‘Patiëntreis atriumfibrilleren’

Harteraad wil zorgprofessionals, zorgorganisaties en beleidsmakers inspireren om aan de slag te gaan met het integreren van de belangrijkste patiëntbehoeften van mensen met atriumfibrilleren in hun werk en beleid. Op deze manier kunnen wij samen de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van mensen met atriumfibrilleren verbeteren. In de factsheet ‘Patiëntreis atriumfibrilleren: de belangrijkste patiëntbehoeften’ vinden professionals de belangrijkste patiëntbehoeften terug.

Oplossingsrichtingen en praktische tips

Naast het inzichtelijk krijgen van de wensen en behoeften van mensen met atriumfibrilleren, wil Harteraad ook zorgprofessionals en beleidsmakers inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Harteraad heeft daarom de belangrijkste oplossingsrichtingen voor mensen met atriumfibrilleren op een rij gezet. Met deze oplossingsrichtingen kun je starten met het integreren van de belangrijkste patiëntbehoeften in werk of beleid. Ook geven we per oplossingsrichting praktische tips.

Contact?

Heb je vragen over de patiëntreis of oplossingsrichtingen? Of interesse om verder de diepte in te gaan? Neem contact op met: Sanne Ruigrok, beleidsadviseur Harteraad, via sanne.ruigrok@harteraad.nl

Vraag deze documenten nu aan

Vraag vrijblijvend de factsheets ‘patiëntreis atriumfibrilleren: de belangrijkste patiëntbehoeften’ en ‘patiëntreis atriumfibrilleren: oplossingsrichtingen’ aan, zodat we samen de kwaliteit van leven van mensen met atriumfibrilleren kunnen verbeteren

Aanvraag factsheet en oplossingsrichtingen atriumfibrilleren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief