VGZ

Op deze pagina vind je meer informatie over het partnerschap tussen VGZ en Harteraad. Let op onderstaande voorwaarden gelden voor een verzekering die je afsluit in 2022. Verzekeraars mogen vanaf 2023 geen korting meer geven op de basisverzekering en daarmee vervalt de collectiviteitskorting.

vgz logo transparant

Collectieve verzekering

VGZ biedt al een aantal jaren een collectieve zorgverzekering aan in samenwerking met Harteraad. Deze zorgverzekering is speciaal voor leden van Harteraad en biedt aanvullingen die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen met hart- en vaataandoeningen.

Met deze zorgverzekering van VGZ:

  • krijg je vergoeding van het lidmaatschap van Harteraad;
  • kun je voor al je vragen over zorg- en zorgverzekeringszaken terecht bij een persoonlijk adviseur van VGZ;
  • kun je elk aanvullend verzekeringspakket afsluiten. Er is géén sprake van medische selectie: je wordt niet geweigerd op basis van je gezondheid of medische voorgeschiedenis;
  • krijg je als verzekerde én als lid van Harteraad in 2022 4% korting op je zorgpremie voor de basisverzekering VGZ Ruime en Eigen Keuze. Op de aanvullende verzekeringen ontvang je 10% korting. Deze korting vervalt per 1 januari 2023;
  • krijg je extra vergoeding voor vervangende mantelzorg en voor een mantelzorgmakelaar die je regelwerk uit handen neemt.

Per aanmelding doneert VGZ € 10 aan Harteraad ten behoeve van innovatie.

Zinnige zorg

VGZ zet zich in voor ‘zinnige zorg’; zorg die niet alleen beter en simpeler is maar uiteindelijk ook minder kost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartbewaking op afstand. Bekijk deze en meer Zinnige Zorg-initiatieven.

Dit doet zij samen met zorgverleners maar ook met patiëntenorganisaties. Ook Harteraad en VGZ gaan regelmatig met elkaar in gesprek over wat we samen kunnen doen om de zorg voor mensen met een hart-  en vaataandoening beter te maken.

Zelfmanagement bij PAV

Mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV, ook wel claudicatio intermittens of etalagebenen genoemd) hebben problemen met het volhouden van lopen. Regelmatig een stuk lopen is voor deze mensen echter belangrijk om gezond te worden en te blijven. Harteraad zet zich de komende tijd in om hen te stimuleren om te gaan lopen en in beweging te blijven. Hierbij krijgen we financiële steun van VGZ.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief