• Home
  • Vacature online marketeer (24 – 28 uur)

Vacature online marketeer (24 – 28 uur)

Ben je een data-gedreven marketeer in hart en nieren? Heb je een commerciële blik en bekijk je alles vanuit organisatiedoelen en vanuit het perspectief van de gebruiker? Ga dan als online marketeer aan de slag bij Harteraad! In deze veelzijdige rol zorg jij ervoor dat 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening ons weten te vinden en aan ons verbinden. We zoeken een marketeer die analytisch sterk is, denkt vanuit optimalisatie, gestructureerd werkt en bovenmatig nieuwsgierig is in alles wat er in de digitale wereld gebeurt. Je werkt nauw samen met onze content manager, merkstrateeg en andere Harteraad-collega’s. Daarnaast stuur je externe bureaus aan.

Over Harteraad

Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt mensen met een hart- en vaataandoening. In Nederland zijn dat 1,5 miljoen mensen. Alles wat wij doen komt voort uit wat zij ons vertellen. Waar ze last van hebben én wat hen helpt. In ons werk staan de belangen van onze achterban en de naasten voorop: een zo’n goed mogelijk leven kunnen leiden met een hart- of vaataandoening. De ervaringen en behoeftes van deze mensen zetten we om in activiteiten, (samenwerkings)projecten, onderzoek, publicaties, advies en beleidsbeïnvloeding en informatie.

We werken nauw samen met onze partner de Hartstichting in projecten om versnelling aan te brengen in de verbetering van de kwaliteit van zorg en leven voor mensen met een hart- en vaatdoening. Als online marketeer kan je daar ook aan bijdragen.

Dit ga je doen bij Harteraad:
– Je denkt vanuit strategie en adviseert daarom continu hoe we onze marketingactiviteiten het beste in kunnen zetten zodat deze bijdragen aan de Harteraad-doelstellingen.
– Je bent hands on, dus je werkt deze strategie ook operationeel verder uit.
– Je werkt projectmatig samen met collega’s aan de Harteraad-jaardoelen, waarbij jij binnen het project eindverantwoordelijk bent voor de online strategie en verdere uitvoering.
– Je beheert de (online) advertentiecampagnes, bewaakt het marketingbudget en zorgt voor een gedetailleerd inzicht in de prestaties van de campagnes op basis van kpi’s .
– Vanzelfsprekend blijf jij de campagnes continu optimaliseren om zo het maximale eruit te kunnen halen. Je kent ook je weg binnen o.a. Google Adwords en de social media advertentieprogramma’s.
– Je werkt vanuit KPI’s en werkt continu aan het verbeteren van de online groei van Harteraad en organisatiedoelstellingen.
– Je monitort onze SEO-posities en je reageert actief op nieuwe ontwikkelingen. Dit draagt bij aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van Harteraad en groei in traffic. Je werkt hierbij ook nauw samen met de contentmanager.
– Je zorgt niet alleen voor traffic op onze site, maar achterhaalt ook actief pijnpunten en afhaakmoment en weet een goede briefing op te stellen om in samenwerking, met onze contentmanager en externe leveranciers, onze site verder te optimaliseren.
– Je bent, bij voorkeur, bekend met WordPress en tools als Google Analytics, Google Data Studio, Hotjar, Google Optimise of andere A/B tools.
– Je begeleidt (waar nodig) externe partijen voor online marketingactiviteiten.
– Je gaat regelmatig met de contentmanager, merkstrateeg, business analist en andere collega’s aan tafel om nieuwe marketingactiviteiten te bedenken op basis van je inzichten en statistieken. Dit zijn de momenten waarop de “magic happens” binnen Harteraad.
– Je draagt bij aan online verbeterprojecten die gericht zijn op de patiënt-reis en de touchpoints met Harteraad. Je komt met data-gedreven oplossingen en houdt hierbij altijd rekening met de behoefte van onze achterban.
– Mis jij nog iets hierboven van wat jij Harteraad kunt brengen? Dan horen wij het graag!

Dit vragen wij:
– HBO werk- en denkniveau;
– minimaal 5 jaar werkervaring als online marketeer;
– een goede beheersing van de Nederlandse taal;
– je hebt een commerciële blik;
– je denkt vanuit conversieoptimalisatie en je bent analytisch sterk en data gedreven;
– je hebt affiniteit met de zorg en onze doelgroep;
– je monitort, analyseert en deelt graag de resultaten van je werkzaamheden
– je vindt het leuk om een strategie uit te voeren tot in de kleinste details;
– je hebt sterke communicatieve en contactuele vaardigheden;
– je bent handig met online tools. Ken je een tool nog niet? Dan leer je het snel.

Wat wij bieden:
Bij Harteraad vind je een inspirerende werkomgeving en een prettige werksfeer. Deze functie geeft je de mogelijkheid om je in te zetten voor een maatschappelijk doel, samen met professionals en ervaringsdeskundigen en in het hart van de doelgroep.

Een aanstelling voor de duur van een jaar en voor 24 of 28 uur per week in een hybride werkvorm, deels thuis en deels op kantoor. Na het jaarcontract is er een mogelijkheid tot verlenging. Het startsalaris ligt tussen € 3.446,- en € 4.098,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (40 uur).

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kun je vinden op de website van Harteraad. Voor meer informatie en vragen over deze functie kan je contact opnemen met Nancy van Olffen via nancy.vanolffen@harteraad.nl.

Schriftelijke reacties, motivatie en CV, zien we graag per e-mail tegemoet via: vacature@harteraad.nl o.v.v. vacature online marketeer. Zolang de vacature op onze website staat is er gelegenheid te reageren.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief