Thuismeten: meer zicht op je gezondheid

Heb je hartklachten en ga je regelmatig naar het ziekenhuis om bijvoorbeeld je bloeddruk, hartslag of andere waarden te laten controleren? Dan is telebegeleiding mogelijk iets voor jou.

Zo werkt telebegeleiding

Bij telebegeleiding word je op afstand begeleid door je arts of verpleegkundige. Je meet thuis met meetapparatuur een aantal belangrijke waarden. Hierdoor weet je precies hoe het met je gaat. Bij een eerste signaal van verslechtering ben je dus al op de hoogte en krijg je ondersteuning.

Telebegeleiding is vooral bij mensen met hartfalen in gebruik. Maar ook voor andere hart- en vaataandoeningen kunnen er mogelijkheden zijn voor telebegeleiding of andere vormen van zorg op afstand.

Meer informatie

  • Telebegeleiding hartfalen: Je krijgt onder andere antwoorden op de volgende vragen: Wat vind jij belangrijk? Waar vind je telebegeleiding? Vergoedt de verzekeraar de kosten?
  • Harteraad voert campagne met haar partner ‘Vliegwiel voor Digitale Innovatie’. Op Thuis kan het ook krijg je meer informatie over bijvoorbeeld de voordelen van telebegeleiding, welke ziekenhuizen telebegeleiding aanbieden, hoe begeleiding vanuit het ziekenhuis werkt, verhalen van anderen die gebruik maken van telebegeleiding.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief