• Home
  • Nieuws
  • St. Anna Ziekenhuis behaalt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk

St. Anna Ziekenhuis behaalt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk

Vrnl: Ingrid Wolf (voorzitter Raad van Bestuur St. Anna Ziekenhuis), Fred van der Linden (vaatchirurg) en Harteraad vrijwilliger Piet Schipperheyn

Harteraad heeft opnieuw het Vaatkeurmerk én het Spataderkeurmerk uitgereikt aan het St. Anna Ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft sinds de start van beide keurmerken enkele jaren geleden steeds voldaan aan alle criteria.

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan alle kwaliteitscriteria wat betreft de behandeling van perifeer arterieel vaatlijden (PAV), aneurysma en halsslagader (carotis).
De vaatchirurgen van het St. Anna Ziekenhuis zijn blij met de erkenning. Vaatchirurg Fred van der Linden: “Het is mooi om te zien dat er ieder jaar weer kwalitatief goede zorg wordt verleend aan onze vaatpatiënten.” De criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Het St. Anna Ziekenhuis presteert in de regio bijzonder goed op de toegangs- en wachttijd. Patiënten worden dus goed en snel geholpen.

Zoek een ziekenhuis met het Vaatkeurmerk

Spataderkeurmerk

Voor het Spataderkeurmerk gelden specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Er worden onder andere eisen gesteld aan het aantal en soort behandelmogelijkheden, de certificering van de behandelaars, de protocollen en de patiënteninformatie. Het St. Anna Ziekenhuis heeft op alle criteria voldoende gescoord. Zoek een ziekenhuis met het Spataderkeurmerk

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief