Praktische hulp

Soms kun je wel wat hulp gebruiken; met het vinden van informatie over je hart- en vaataandoening, het maken van keuzes over wat belangrijk is in jouw leven. En wil je in contact komen met anderen, maar weet je niet waar je moet zijn? Daarom heeft Harteraad diverse hulpmiddelen ontwikkeld.

Wat er toe doet

Bepaal aan de hand van vier vragen wat belangrijk is in jouw leven. Dat helpt als je praat met zorgverleners en de mensen om je heen, zodat je makkelijker keuzes maakt en de zorg krijgt die bij jouw leven past.

E-learning Stress

Stress is een van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Om te leren omgaan met stress en alle dingen die daarbij horen is er een e-learning Stress. Als je beter begrijpt wat eraan de hand is, kan je er ook meer grip op krijgen.

Samen beslissen

Samen met je zorgverlener beslis jij welke zorg het best bij jou en jouw leven past. De zorgverlener geeft jou hierbij alle informatie over de mogelijkheden, zowel de voor- als nadelen.

FH, wat is dat?

Op een speelse, interactieve manieren leren over erfelijkheid, medicijnen en gezond leven? Om beter te kunnen uitleggen wat Familiaire Hypercholesterolemie (FH) is, is er een online brochure speciaal voor kinderen.

Hartvrienden.nl

Hartvrienden.nl is speciaal opgericht voor mensen met een aangeboren hartaandoening. Hier vind je alle informatie en organisaties op één plek.

Keuzehulpen ziekenhuizen

Bepaal aan de hand van enkele vragen welk ziekenhuis of kliniek past bij jouw wensen. Er zijn keuzehulpen voor de aandoeningen etalagebenen, aneurysma van de buikslagader, vernauwing van de halsslagader, spataderen en (telebegeleiding) hartfalen.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief