Praktische hulp

Soms kun je wel wat hulp gebruiken; met het vinden van informatie over je hart- en vaataandoening, het maken van keuzes over wat belangrijk is in jouw leven. En wil je in contact komen met anderen, maar weet je niet waar je moet zijn? Daarom heeft Harteraad diverse hulpmiddelen ontwikkeld.

Wat er toe doet

Bepaal aan de hand van vier vragen wat belangrijk is in jouw leven. Dat helpt als je praat met zorgverleners en de mensen om je heen, zodat je makkelijker keuzes maakt en de zorg krijgt die bij jouw leven past.

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie is voor alle mensen die behandeld zijn vanwege hun hart. Het helpt bij je herstel en is onderdeel van de behandeling. Tijdens hartrevalidatie werk je aan je conditie, krijg je tips voor een gezonde leefstijl en leer je weer vertrouwen in je lichaam krijgen. Daarnaast is er aandacht voor het omgaan met stress en weer aan het werk gaan.

E-learning Stress

Stress is een van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Om te leren omgaan met stress en alle dingen die daarbij horen is er een e-learning Stress. Als je beter begrijpt wat eraan de hand is, kan je er ook meer grip op krijgen.

Keuzehulpen en keuzekaarten

Als je samen met je zorgverlener wilt beslissen over je behandeling en zorg, is het fijn als je al voor dat gesprek de informatie hebt over de verschillende mogelijkheden.

Bewegen

Dagelijks bewegen of sporten is goed voor iedereen. Ook als je een hart- of vaataandoening hebt. Regelmatig bewegen verkleint de kans op verslechtering van je aandoening. Het kan zelfs een nieuw incident voorkomen. Blijf daarom zo actief mogelijk op een manier die bij je past. Maar hoe begin je? Wat mag je wel en niet doen? Waar kan je veilig bewegen? En hoe houd je vol?

Samen beslissen

Samen met je zorgverlener beslis jij welke zorg het best bij jou en jouw leven past. De zorgverlener geeft jou hierbij alle informatie over de mogelijkheden, zowel de voor- als nadelen.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief