• Home
  • Nieuws
  • Patiënten gezocht voor interview wisselen medicijnen

Patiënten gezocht voor interview wisselen medicijnen

Een master student Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen gaat samen met onderzoeksinstituut Nivel een onderzoek doen naar de communicatie over het wisselen van medicijnen. Het gaat om de communicatie tussen de apotheek en de patiënt. Voor Harteraad is het een belangrijk onderzoek dat aansluit bij het programma Therapietrouw hartfalen. Doe je mee?

Voor dit onderzoek is de student op zoek naar tien patiënten die zij kan interviewen over hun ervaringen met het wisselen van medicijnen. Het gaat om het wisselen naar een ander merk medicijnen. Bijvoorbeeld door een medicijntekort of doordat de zorgverzekeraar het medicijn niet (meer) vergoed.
Je kunt de volgende vragen verwachten:
– een aantal algemene vragen;
– de communicatie met de apotheek over de medicatiewissel;
– hoe je de wissel hebt ervaren;
– bijwerkingen;
– wat de apotheek voor de patiënt kan betekenen.

Het interview duurt ongeveer een half uur en vindt telefonisch plaats. Alles wat je vertelt wordt anoniem gebruikt voor het onderzoek. Je krijgt een vergoeding voor uw deelname.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over het onderzoek of om je aan te melden kun je contact opnemen met Febe Roeterink via e-mail f.m.j.roeterink@student.rug.nl of telefoonnummer 06-55934634.