• Home
  • Nieuws
  • Patiënt mag niet de dupe zijn van terugroepacties medicijnen

Patiënt mag niet de dupe zijn van terugroepacties medicijnen

Harteraad heeft zich de afgelopen periode hard gemaakt om ervoor te zorgen dat patiënten geen negatieve financiële gevolgen ervaren door terugroepacties van vervuilde medicijnen. We zijn daarom blij dat minister Bruins heeft laten weten, dat de kosten die gemaakt worden vanwege het terugroepen van vervuilde medicijnen, niet bij de patiënt mogen komen te liggen.

Duurzame oplossing

Om te zorgen voor een duurzame oplossing en duidelijke afspraken voor de toekomst, gaan betrokken partijen op korte termijn met elkaar in gesprek. Deze partijen zijn het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland, apothekersorganisatie KNMP en fabrikanten. Harteraad volgt de ontwikkelingen op de voet. Uiteraard blijven we ons standpunt onder de aandacht brengen van de betrokken partijen. Zodra er duidelijkheid is over de afspraken melden we dit in de nieuwsbrief en website.

Meld jouw ervaring!

Loop jij tegen problemen aan door terugroepacties van medicijnen? We horen graag jouw ervaring! Je kunt deze delen door een e-mail te sturen naar medicijnen@harteraad.nl. Of laat je stem horen in het Harteraad panel.