Over Harteraad

Harteraad is hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen. Wij helpen mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten met praktische, sociale en emotionele steun. Samen met vrijwilligers, vaak ook ervaringsdeskundigen, in heel Nederland biedt Harteraad een veilige plek voor het uitwisselen van kennis, ontmoetingen en ervaringsverhalen. Zodat je je leven weer zo optimaal mogelijk kan leven, ondanks je aandoening.
 
Harteraad komt ook op voor de belangen van 1,7 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening. Door de kennis en ervaringen van deze mensen weet Harteraad wat er speelt en nodig is. En vertegenwoordigt hen bij de overheid, wetenschappelijk onderzoek, verzekeraars en zorgprofessionals.

Missie en visie

Onze missie: Meer mensen met hart- en vaatziekten en hun naasten ervaren dat de kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg zijn verbeterd doordat Harteraad belangen behartigt met hun ervaringen als basis.

Onze visie: Ervaringen zijn de motor achter ons werk. Van diagnose tot en met de chronische fase staan wij in contact met onze achterban.  We proberen aan te sluiten bij de individuele situatie en ervaring van de mensen met een hart- en vaataandoening. Doordat meer mensen hun ervaringen delen creëren we impact. Door het bundelen van deze ervaringen kunnen we beleid beïnvloeden.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief