• Home
  • Nieuws
  • Oproep: Ben je een patiënt met een oplosbare stent?

Oproep: Ben je een patiënt met een oplosbare stent?

Ben je behandeld geweest met de Absorb stent, een biologisch oplosbare stent van de firma Abbott? Of heb je deelgenomen aan een medisch wetenschappelijk onderzoek met deze stent? Follow the Money, (journalistiek onderzoeksplatform), is op zoek naar deze patiënten.

Waarom?

De Absorb stent wordt gebruikt om de kransslagaders die vernauwd zijn open te houden om zo de kans op een hartinfarct te verkleinen. Maar aan deze oplosbare stent kleeft juist een hoger risico op een hartaanval. Ook heb je drie keer meer kans op een stenttrombose dan bij de gewone metalen stents. De afgelopen jaren liepen er verschillende wetenschappelijke onderzoeken met dit hulpmiddel waar je mogelijk aan hebt deelgenomen.

Het gaat onder andere om de AIDA – studie in het AMC, Albert Schweitzer ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, TerGooi ziekenhuis en Medisch Centrum Leeuwarden, de PECTUS – studie in het Vumc, Antonius ziekenhuis, Amphia ziekenhuis, Breda Isala Hartcentrum en Tergooi ziekenhuis en verschillende (internationale) ABSORB studies in het Erasmus MC en het Maasstadziekenhuis. Mogelijk zijn er ook in andere ziekenhuizen studies uitgevoerd met de Absorb stent.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de Absorb stent, of je voldoende geïnformeerd bent geweest over de risico’s van dit implantaat en of je wist dat deze stent in studieverband is gebruikt. Graag komt de redactie met jou in contact. Ook als je het vermoeden hebt een oplosbare stent te hebben gekregen, kun je ons benaderen door een e-mail te sturen naar journaliste Ilona Dahl via ilona.dahl@ftm.nl of te bellen naar 06 – 466 307 49. Jouw informatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief