• Home
  • Nieuws
  • Oproep aan mensen met een hart- of vaataandoening: lange wachttijd voor je operatie of behandeling? Meld het bij Harteraad!
huisarts-boezemfibrilleren

Oproep aan mensen met een hart- of vaataandoening: lange wachttijd voor je operatie of behandeling? Meld het bij Harteraad!

Uit diverse rapportages en gesprekken met zorgverleners blijken de wachttijden voor operaties en behandelingen bij mensen met een hart- of vaataandoening op dit moment te lang. Harteraad maakt zich grote zorgen om deze signalen en roept mensen die hier tegenaan lopen op om hier melding van te maken bij Harteraad.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over maximaal aanvaardbare wachttijden in de zorg. Voor poliklinische behandeling (zonder ziekenhuis opname) is de maximaal aanvaardbare wachttijd zes weken en voor klinische behandelingen (met opname in het ziekenhuis) zeven weken.

Moet jij langer wachten op je operatie? Maak jij je zorgen of je wel op tijd behandeld wordt? Meld het ons via onderstaand formulier. We gebruiken jouw ervaringen om de belangen van mensen met een hart- of vaataandoening te behartigen en onder de aandacht te brengen bij de relevante partijen.  

Wil je daarnaast in gesprek over de mogelijkheden om sneller geholpen te worden? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar voor zorgadvies. Dit kost niks. Hier vind je de contactgegevens van de zorgadviseurs bij jouw verzekeraar.

Oproep hart& vaat: lange wachttijd voor je operatie/ behandeling? Meld het bij Harteraad!

  • We gebruiken je e-mailadres om je een bevestiging te sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief