Wat wil jij weten over bijwerkingen van medicijnen?

Open

Sluitingsdatum: 20 mei 2024

Mensen worden steeds meer gevraagd om mee te denken over hun medicatie, maar soms sluit de informatie die je krijgt niet goed aan bij wat je eigenlijk zou willen weten. Je wil misschien weten welke bijwerkingen er zijn van de medicijnen die je gebruikt. Maar bijvoorbeeld ook hoe lang je last kan hebben van bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen vervelend zijn en invloed hebben op hoe je je voelt. Dit noemen we belasting van bijwerkingen. Het meten van de belasting van bijwerkingen blijft een uitdaging.

Deel jouw ervaring

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Het Lareb kijkt naar de risico’s van geneesmiddelengebruik en deelt informatie hierover. Daarom heeft het Lareb  deze enquête gemaakt om informatie te verzamelen en te verspreiden over hoe bijwerkingen je leven beïnvloeden en hoe ze verlopen.

De enquête bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel vragen we naar wat je zou willen weten over het verloop van bijwerkingen. In het tweede deel vragen we hoe we de belasting van bijwerkingen het beste in kaart kunnen brengen. Met jouw ervaringen kunnen wij de informatie over bijwerkingen blijven verbeteren.

Voor wie is dit onderzoek?

Je kunt meedoen aan het onderzoek als je:

  • 16 jaar of ouder bent
  • Een hart- of vaatziekte hebt en hiervoor medicijnen gebruikt

We vragen je om de enquête één keer in te vullen. Het duurt ongeveer 15 minuten en je kunt meedoen tot maandag 20 mei 2024. Meedoen is natuurlijk anoniem en alle verzamelde informatie wordt veilig opgeslagen en verwerkt.

Deelnemen aan onderzoeken?

Deel je ervaring en help zo andere mensen met een hart- of vaataandoening. Harteraad bundelt alle ervaringen en komt zo op voor de belangen van 1,7 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaataandoening.

Met een persoonlijke Harteraad inlog kan je meedoen met dit onderzoek. Bovendien heb je toegang tot alle artikelen, webinars en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Schrijf je in