Wat kan er beter bij de zorg rondom antistollingsmedicatie?

Gesloten

Als je antistollingsmedicatie (ook wel bloedverdunners genoemd) gebruikt, dan kan daar veel bij komen kijken. Er zijn verschillende type antistollingsmedicijnen. Deze medicijnen kunnen verschillende gevolgen hebben op je dagelijks leven. Om meer te leren wat beter kan bij de zorg rondom antistollingsmedicatie heeft Harteraad een rapport geschreven. Dit rapport gaat over de ervaringen van mensen die antitstollingmedicatie gebruiken. Het rapport is opgesteld op basis van vragenlijsten en gesprekken.

Het onderzoek

Harteraad heeft paneluitvragen gebruikt en gesprekken gevoerd om meer te leren over de knelpunten, wensen en behoeften van mensen die antistolling gebruiken en hun naasten.

De resultaten

In dit rapport wordt beschreven dat mensen met hart- en vaataandoeningen behoefte hebben aan:

  1. goede informatievoorziening in toegankelijke taal en samen beslissen
  2. begrijpelijke informatie over bijwerkingen, langetermijngevolgen, impact op het dagelijks leven en praktische zaken
  3. aandacht voor psychosociale aspecten
  4. organisatie van zorg: eenduidig plan, heldere instructies, betere afstemming, duidelijk aanspreekpunt, zorg op maat, aandacht voor verschillen

Wat doet Harteraad met dit rapport?

Harteraad brengt de ervaringen van patiënten in bij diverse organisaties, bijvoorbeeld bij richtlijnontwikkeling. Harteraad is als patiëntenorganisatie regelmatig betrokken bij richtlijnontwikkeling en vindt het belangrijk dat het patiëntperspectief hier wordt ingebracht. Zo verbeteren we samen de zorg. Lees hier het volledige rapport.

Ben je op zoek naar contact met mensen in dezelfde situatie: word dan lid van onze trombose community.

Deelnemen aan onderzoeken?

Deel je ervaring en help zo andere mensen met een hart- of vaataandoening. Harteraad bundelt alle ervaringen en komt zo op voor de belangen van 1,7 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaataandoening.

Met een persoonlijke Harteraad inlog kan je meedoen met dit onderzoek. Bovendien heb je toegang tot alle artikelen, webinars en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Schrijf je in