Deel jouw ervaring en help anderen met een hart- en vaataandoening

Samen kunnen we de zorg in Nederland beter maken. En dat kunnen we niet alleen. Jij kan daarbij helpen door jouw ervaring te delen. Bijvoorbeeld over het contact met je arts, jouw ervaring met medicijnen of je mening over de zorg.

Ongeveer 1 keer per maand deelt Harteraad een digitale vragenlijst. Het invullen kost je maximaal 15 minuten en natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met je gegevens.

Schrijf je in voor het Harteraad panel

Heb je een hart- of vaataandoening? Hoe is dit voor jou? Waar loop je tegenaan? Deel jouw ervaring en help ook anderen met een hart- en vaataandoening. Samen kunnen we de zorg in Nederland zo nóg beter maken, want alle ervaringen samen zijn enorm waardevol. Harteraad analyseert alle ervaringen en deelt behoeftes en adviezen met zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers de media en politiek. Zo help je, met jouw ervaring, mee de kwaliteit van leven voor mensen met hart- en vaataandoening te verbeteren.

Ik wil aandacht voor het medicijntekort in Nederland

Enny, getrouwd met Peter en moeder van twee volwassen zonen, heeft te maken met Prinzmetal angina pectoris (waarbij de aanvallen vooral in rust optreden). Hiervoor gebruikt zij Nitroglycerine, dat echter sinds juli 2022 niet meer leverbaar is. Met haar verhaal wil ze aandacht vragen voor een schrijnende probleem in Nederland: het medicijntekort.

Lees verder

Vul de vragenlijst in. De vragen zijn in maximaal 15 minuten te beantwoorden.

Harteraad analyseert de ervaringen en doet verdiepend onderzoek.

Harteraad ontwikkelt een passende aanpak om met de uitkomsten de zorg te verbeteren.

Jij bent nodig om de zorg beter te kunnen maken

Een hart- en vaatpatiënt ziet zijn arts gemiddeld 2 keer per jaar 10 minuten. Alle overige 8765 uren is hij zelf bezig met z’n aandoening. Medicijnen op tijd nemen, omgaan met bijwerkingen, voeding afstemmen, leefpatroon aanpassen. Een patiënt weet als geen ander welke knelpunten en kansen er zijn.

Deelnemen aan onderzoeken?

Deel je ervaring en help zo andere mensen met een hart- of vaataandoening. Harteraad bundelt alle ervaringen en komt zo op voor de belangen van 1,7 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaataandoening.

Met een persoonlijke Harteraad inlog kan je meedoen met dit onderzoek. Bovendien heb je toegang tot alle artikelen, webinars en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en aandoening.

Schrijf je in