• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe voorzitter College van Ervaringsdeskundigen

Nieuwe voorzitter College van Ervaringsdeskundigen

Het wordt steeds belangrijker om patiënten te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek. Zo kan onderzoek goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk en bijdragen aan zorgverbeteringen die er echt toe doen. Daarom heeft Harteraad het College van Ervaringsdeskundigen. De leden van het College worden betrokken in alle fasen van het onderzoek.

Nieuwe voorzitter

Harteraad is verheugd dat Denis Jansen per 1 november 2018 het stokje als voorzitter van het College van Ervaringsdeskundigen van Marianne Salm overneemt. Denis ziet het voorzitterschap als een enorme uitdaging: “Patiëntenparticipatie wordt steeds meer als noodzaak gezien. Wij zijn de eindgebruikers van de producten die een wetenschappelijk onderzoek opleveren. Het zou dus voor onderzoekers logisch moeten zijn vooraf aan het onderzoek te praten met ervaringsdeskundigen en vragen te stellen als: kan je er wat mee, levert het iets op voor je? Daarnaast wil ik kijken of we elkaar in het College meer kunnen versterken. Elkaars inzichten gebruiken om nog meer kwaliteit te leveren.

Ilse (medewerker bureau Harteraad): “Denis is al jaren vrijwilliger voor Harteraad. Hij is een goede adviseur, die luistert en meedenkt. Hij weet waar hij over praat en leest zich – waar nodig – gedegen in. Hij is kritisch, maar altijd op een opbouwende manier. Daarnaast is Denis gewoon een geïnteresseerde vent die vertelt over zijn vakantie, maar ook vraagt hoe de jouwe was!”

Lees hier meer over Denis.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief