Veel mensen met een hart- en vaataandoening gebruiken antistollingsmedicijnen. Waar moet je op letten als je een bloedverdunner (zoals DOAC) gebruikt? Wat moet je doen als je deze vergeten bent in te nemen? Wat zijn de voor- en nadelen van jouw bloedverdunner?
Harteraad werkte mee aan het actualiseren van richtlijnen en landelijke afspraken. Je kan veel antwoorden op je vragen in de patiëntenversies op thuisarts.nl nalezen:
- Ik gebruik een bloedverdunner (DOAC). Waar moet ik op letten?
- Ik gebruik een bloedverdunner (cumarine). Waar moet ik op letten?
- Ik gebruik een bloedverdunner (bloedplaatjesremmer). Waar moet ik op letten?
- Ik ben vergeten mijn bloedverdunner te slikken
Belangen van gebruikers van antistolling staan centraal
Dankzij nieuwe behandelingen zal de manier waarop de trombosezorg georganiseerd is, veranderen. Harteraad praat mee over deze ontwikkelingen om er voor te zorgen dat de belangen van patiënten daadwerkelijk centraal staan. Zo werkte Harteraad mee aan de Landelijke Transmurale Afspraak Antistolling. In dit document voor zorgverleners staat beschreven hoe de ideale antistollingszorg eruit ziet. Huisartsen en specialisten hebben in deze LTA afspraken gemaakt over wie wat doet in de antistollingszorg. Ook werkte Harteraad mee aan de nieuwe modules van de Richtlijn Antitrombotisch Beleid.
Meer weten over trombose?
Hier lees je er alles overWil je ervaringen delen en tips van anderen lezen?
Sluit je aan bij de Facebookgroep Trombose