Nieuwe informatie over antistolling

Veel mensen met een hart- en vaataandoening gebruiken antistollingsmedicijnen. Waar moet je op letten als je een bloedverdunner (zoals DOAC) gebruikt? Wat moet je doen als je deze vergeten bent in te nemen? Wat zijn de voor- en nadelen van jouw bloedverdunner?

Harteraad werkte mee aan het actualiseren van richtlijnen en landelijke afspraken. Je kan veel antwoorden op je vragen in de patiëntenversies op thuisarts.nl nalezen:

Belangen van gebruikers van antistolling staan centraal

Dankzij nieuwe behandelingen zal de manier waarop de trombosezorg georganiseerd is, veranderen. Harteraad praat mee over deze ontwikkelingen om er voor te zorgen dat de belangen van patiënten daadwerkelijk centraal staan. Zo werkte Harteraad mee aan de Landelijke Transmurale Afspraak Antistolling. In dit document voor zorgverleners staat beschreven hoe de ideale antistollingszorg eruit ziet. Huisartsen en specialisten hebben in deze LTA afspraken gemaakt over wie wat doet in de antistollingszorg. Ook werkte Harteraad mee aan de nieuwe modules van de Richtlijn Antitrombotisch Beleid.

Meer weten over trombose?

Hier lees je er alles over

Wil je ervaringen delen en tips van anderen lezen?

Sluit je aan bij de Facebookgroep Trombose

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief