• Home
  • Nieuws
  • Nieuw bestuur bouwt aan expertisecentrum: Harteraad verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Nieuw bestuur bouwt aan expertisecentrum: Harteraad verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Op woensdag 18 september 2019 heeft Harteraad twee nieuwe bestuursleden verwelkomd: Mark Lenssen en Nelson Dapaah. Tijdens de ledenvergadering is unaniem gestemd voor de toetreding van beide heren tot het bestuur. Lenssen en Dapaah zullen de portefeuille ‘Expertisecentrum’ beheren en in die hoedanigheid bijdragen aan de transformatie van Harteraad van traditionele patiëntenorganisatie tot expertisecentrum op het gebied van leven met een hart- en vaataandoening.

Motor achter het werk van Harteraad

Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt mensen met een hart- en vaataandoening. In Nederland zijn dat er maar liefst 1,4 miljoen. Hun ervaringen en dat wat zij belangrijk vinden zijn de motor achter het werk van Harteraad. Om het leven van mensen met een hart- en vaataandoening te verbeteren, ontwikkelt Harteraad zich steeds meer tot een expertisenetwerk dat ondersteuning biedt en optreedt als vertegenwoordiger bij de overheid, wetenschappelijk onderzoek, verzekeraars en professionals. Harteraad zorgt dat mensen met een hart- en vaataandoening de zorg krijgen die bij ze past en waar zij recht op hebben. Met de toetreding van Mark Lenssen en Nelson Dapaah tot het dagelijks bestuur kan verder worden gebouwd aan Harteraad als expertisecentrum.

Constructieve samenwerking

Lenssen en Dapaah hebben beiden hun sporen verdiend in de zorgsector en beschikken over ruime bestuurlijke ervaring. Dapaah als manager Zorg en bedrijfsvoering in diverse ziekenhuizen en Lenssen als adviseur en investeerder binnen de gezondheidszorg. Wat hen bijzonder geschikt maakt voor de bestuursfunctie bij Harteraad, is hun affiniteit met patiëntenverenigingen. Dapaah participeerde eerder al in de kerngroep Leefstijl & Bewegen van Harteraad en Lenssen werkte o.a. samen met Novartis patient academy en Zorgbelang Limburg. Met een achtergrond in Technische Bedrijfskunde (TU Eindhoven) zal Lenssen zich bij Harteraad onder meer richten op dataverzameling, -verwerking en –analyse en constructieve samenwerking. Of zoals hij het zelf zegt: “Ik heb uitgebreide ervaring in het faciliteren van samenwerking tussen zorgaanbieders en verzekeraars en geniet ervan om belangen met elkaar in overeenstemming te brengen.”  Dapaah was al betrokken bij Harteraad als lid van de werkgroep Inkomsten & Innovatie. In zijn functie van bestuurslid en als zeer ervaren Master of Business Administration zal hij de vernieuwing van Harteraad verder ondersteunen en begeleiden. “Waar ik kom gebeurt iets. Er ontstaat beweging of juist rust. Het doel wordt altijd bereikt, maar niet ten koste van alles. Ideeën komen spontaan boven drijven. Veranderen is geen kunst meer. Het beste komt in je naar boven”, aldus Dapaah.

Diverse achtergronden

Met de toetreding van Lenssen en Dapaah telt het bestuur, onder voorzitterschap van Rian Veldhuizen in totaal zes leden. Met zeer diverse achtergronden beheren zij respectievelijk de portefeuilles Bedrijfsvoering, Verenigingszaken, Kwaliteit van Zorg en Expertisecentrum. Om er voor steeds meer mensen te kunnen zijn, bouwt het bestuur van Harteraad komende jaren aan een netwerk met ervaringen, in de vorm van data, als uitgangpunt.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief