• Home
  • Nieuws
  • Doe mee met enquête voor consultkaart aortaklepstenose

Doe mee met enquête voor consultkaart aortaklepstenose

Ben jij behandeld voor een aortaklepstenose? Wat vind jij de belangrijkste vragen die een arts moet beantwoorden als iemand voor de keuze staat voor een behandeling met medicijnen of operatief? Stem mee in deze enquête. De vijf vragen die het hoogste scoren komen op een consultkaart te staan voor het gesprek tussen cardioloog en patiënt over de behandelmogelijkheden van aortaklepstenose.

Harteraad werkt mee aan de ontwikkeling van een ‘consultkaart’ voor ernstige aortaklepstenose. Op deze consultkaart komen de meest gestelde vragen te staan over de behandelmogelijkheden van aortaklepstenose. De consultkaart helpt mensen met aortaklepstenose, in gesprek met hun cardioloog, te kiezen welke behandeling het beste bij hen past.

Samen met patiënten en cardiologen hebben we een lijst met vragen opgesteld. Op de consultkaart komen de vijf belangrijkste te staan. We horen graag welke vijf vragen dit volgens jou moeten zijn.

  • Heb je een niet aangeboren aortaklepstenose?
  • Ben je 18 jaar of ouder?
  • Heb je klachten of klachten gehad zoals pijn op de borst, kortademigheid/benauwdheid of dikke benen/enkels?
  • Ben je hiervoor behandeld met medicijnen of een operatie (open hart of via een katheter zoals via de lies)?

Dan kun je de enquête over de consultkaart invullen.

Laat je stem horen via het Harteraad panel

Harteraad verstuurt ongeveer één keer per maand een digitale vragenlijst over onderwerpen die met gezondheid en hart- en vaataandoeningen te maken hebben. Bijvoorbeeld over behandelingen, leefstijl of over je mening over de zorg. Het invullen van de vragen duurt enkele minuten. Wil jij ook je ervaring delen of met ons meedenken? Meld je dan aan als panellid

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief