Magazine ‘Alles over grip op je gezondheid’

Als je het beste uit je leven wilt halen, is het extra belangrijk dat je grip houdt op je gezondheid. Dat is niet makkelijk. Want waar ligt jouw grens? Beweeg je wel voldoende? En hoe weet je of het goed gaat met je gezondheid? Gelukkig is er veel mogelijk. En er zijn handige hulpmiddelen, bijvoorbeeld om je hartslag en bloeddruk te meten.

In dit Harteraad Magazine lees je alles over grip krijgen op je gezondheid.

‘Heel gewoon dat je samen met je dokter beslist’

Prof. dr. Dirk Ubbink (60) weet veel over de werking van haarvaten, de kleinste bloedvaten in ons lichaam. Hoe belangrijk zijn die voor de doorbloeding? En wat betekent dat voor genezing van wonden? Het is niet zijn enige specialisme. Hij legde zich ook toe op ‘samen beslissen’. Dat is een nieuwe aanpak waarbij patiënt en specialist samen tot de beste behandeling kunnen komen.

Login om het magazine te lezen

‘Een gezonde leefstijl levert zó veel op’

Voldoende bewegen, gezond eten, genoeg slapen. Het is allemaal belangrijk. Dat weten we allemaal best. Maar hoe pak je het aan, zo’n gezonde leefstijl? Maxine Bosman deelt tips en adviezen. Ze put daarbij uit haar kennis als voedingsdeskundige én uit haar persoonlijke ervaring. Want Maxine heeft zelf een hartaandoening.

‘Zet een gezonde stap naar de toekomst’

SVH Meesterkok Michel Hanssen ging na zijn hartinfarct aan de slag met zoutloos koken. Met succes: alle drie zijn Spice Wise-boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Dat terwijl grote uitgeverijen er geen heil in zagen. Wat is het succes achter de boeken en waarom is zoutloos koken belangrijk? We spreken Michel over zoutloos koken, zijn
boeken en zijn hartaandoening.

Login om het magazine te lezen

Meld je aan voor Mijn Harteraad om alle magazines te lezen

Met een persoonlijke Harteraad inlog, heb je toegang tot alle magazines, webinars en magazines rondom hart- en vaataandoeningen. Onbeperkt en gratis. En als je je profiel aanvult, krijg je nog meer informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie en hart- of vaataandoening.

Maak een account