• Home
  • Maatjes – lotgenotencontact

Maatjes – lotgenotencontact

Dat je heel gelukkig kunt leven met een hart- of vaataandoening blijkt wel uit de talloze positieve verhalen die ons dagelijks bereiken. Heel veel mensen voelen zich na hun behandeling geen patiënt meer en pakken het leven, werk en zorg voor het gezin gewoon weer op. Dat je onzeker bent over hoe het leven er uit ziet nadat je uit het ziekenhuis bent ontslagen, is helemaal niet vreemd. Om jou juist in deze tijd te ondersteunen, zijn er de Harteraadgevers.

Harteraadgevers

Zoek je iemand met wie je kan praten, bijvoorbeeld over je aandoening of over je aanstaande operatie? Ben je op zoek naar lotgenoten? Neem dan contact op met onze Harteraadlijn. Hier staan onze Harteraadgevers klaar met een luisterend oor. Harteraadgevers zijn mensen net als jij, die ook behandeld zijn aan een hart- of vaataandoening. Zij kunnen je in contact brengen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Je kunt van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur bellen met de Harteraadlijn, tel. 088-1111661.

Hartenwijzers

Een Hartenwijzer is een ouder van een kind met een hartaandoening, die andere ouders op weg helpt. Als ervaringsdeskundigen begrijpen zij waar jij tegenaan loopt. Daarom staan ze voor je klaar, geschoold en wel. Een Hartenwijzer is er voor je als je net gehoord hebt dat je kindje een hartaandoening heeft. Ook als je steun nodig hebt als je kind al iets ouder is of als je kindje overleden is, kan een Hartenwijzer helpen. Een Hartenwijzer is geen hulpverlener en neemt geen zorgtaken over. Maar denkt graag met je mee of gaat mee naar ziekenhuisafspraken, als je dat wilt. Is een Hartenwijzer iets voor jou? Vul het aanvraagformulier in. Wij gaan dan op zoek naar een geschikte Hartenwijzer. Hij of zij neemt dan contact op met je. Samen overleg je hoe vaak en op welke manier jullie contact hebben.

Aanvraagformulier hartenwijzer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.