Harteraadlijn

Dat je heel gelukkig kunt leven met een hart- of vaataandoening, als naaste of als ouder van, blijkt wel uit de talloze positieve verhalen die Harteraad dagelijks bereiken. Heel veel mensen voelen zich na hun behandeling geen ‘patiënt’ meer en pakken het leven, werk en zorg voor het gezin weer op. Maar dat je ook onzeker bent over hoe de toekomst eruitziet, nadat je uit het ziekenhuis bent ontslagen, is helemaal niet vreemd. Op deze momenten ondersteunt Harteraad je graag.

Harteraadlijn: voor jezelf of als naaste

Zoek je iemand met wie je kan praten, bijvoorbeeld over je aandoening, over je aanstaande operatie of iets waar je onzeker over bent? Of heb je veel vragen als naaste? Of heb je een (ongeboren) kindje met een hartaandoening en wil je daarover praten? Neem dan contact op met onze Harteraadlijn. Hier staan onze Harteraadgevers klaar met een luisterend oor. Harteraadgevers zijn mensen die ook behandeld zijn aan een hart- of vaataandoening. Zij kunnen je ook in contact brengen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. De Harteraadlijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur op het telefoonnummer: 088-1111661.

Liever teruggebeld worden?

Harteraadlijn terugbelverzoek

Lotgenotencontact

‘Lotgenotencontact’ klinkt misschien zwaar, maar het is niets meer (of minder) dan contact hebben met iemand die in een dezelfde situatie als jij zit (of heeft gezeten). Een lotgenoot weet wat jij meemaakt. Vaak heeft hij of zij aan een half woord al genoeg om te begrijpen waar je tegenaan loopt. Alleen al de herkenning die je bij zo’n iemand kan vinden, kan je enorm goed doen. Ook kun je veel van elkaar leren. En misschien heeft iemand anders wel een oplossing voor het probleem waar jij mee worstelt. Of kom je er samen uit.

Liever teruggebeld worden?

Lotgenotencontact

Lees ook onze tips:

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief