• Home
  • Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Dat je heel gelukkig kunt leven met een hart- of vaataandoening, als naaste of als ouder van, blijkt wel uit de talloze positieve verhalen die Harteraad dagelijks bereiken. Heel veel mensen voelen zich na hun behandeling geen patiënt meer en pakken het leven, werk en zorg voor het gezin gewoon weer op. Maar dat je ook onzeker bent over hoe de toekomst eruitziet, nadat je uit het ziekenhuis bent ontslagen, is helemaal niet vreemd. Om jou juist in deze tijd te ondersteunen, zijn er de Harteraadgevers.

Harteraadgevers

Zoek je iemand met wie je kan praten, bijvoorbeeld over je aandoening, over je aanstaande operatie of als naaste? Ben je op zoek naar lotgenoten? Neem dan contact op met onze Harteraadlijn. Hier staan onze Harteraadgevers klaar met een luisterend oor. Harteraadgevers zijn mensen net als jij, die ook behandeld zijn aan een hart- of vaataandoening. Zij kunnen je ook in contact brengen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Je kunt van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur bellen met de Harteraadlijn, tel. 088-1111661.

Door onderstaand formulier in te vullen, kan je ook een verzoek voor lotgenotencontact aanvragen.

Naasten

Als naaste van iemand die ziek is krijg je veel voor je kiezen, dat wordt wel eens vergeten. Naasten lopen tegen hele andere vragen en problemen aan dan patiënten. Als naaste heb je zoveel vragen, maar heb je vaak geen duidelijke antwoorden. En daarin ben je niet de enige.

Wil je graag in contact komen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij? En jou van advies en informatie voorziet? Bel dan de Harteraadlijn, 088-1111661 of vul onderstaand formulier in.

Uitgebreide informatie voor naasten is ook terug te vinden op onze website. Hier vind je de informatie voor alle naasten: partners, kinderen, ouders, broers/zussen of goede vrienden. En ook voor zorgprofessionals om naasten te betrekken bij de zorg en hen te ondersteunen bij het omgaan met de ziekte van een dierbare.

Hartenwijzers

Een Hartenwijzer is een ouder van een kind met een hartaandoening, die andere ouders op weg helpt. Als ervaringsdeskundigen begrijpen zij waar jij tegenaan loopt.  Een Hartenwijzer is er voor je als je net gehoord hebt dat je (ongeboren) kindje een hartaandoening heeft. Ook als je steun nodig hebt als je kind al iets ouder is of als je kindje overleden is, kan een Hartenwijzer helpen. Een Hartenwijzer is geen hulpverlener en neemt geen zorgtaken over, maar denkt graag met je mee.

Wil je graag in contact komen met een Hartenwijzer? Bel dan de Harteraadlijn, 088-1111661 of vul onderstaand formulier in.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief