Praatpakket

Praatpakket over ziek zijn: een praatpakket voor kinderen

Het hele gezinsleven staat op z’n kop als er iemand ziek is. Het is moeilijk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Dit praatpakket is met zorg samengesteld met behulp van professionals en gezinnen die het zelf hebben meegemaakt. Het bestaat uit drie delen. Je kunt beginnen met het verhaaltje van Rizzo uit de Ruimte. In het tweede deel kiezen jullie opdrachten om samen te doen. Als derde zijn er een aantal tips voor ouders over praten met je kinderen. Ga samen aan de slag: maak, doe en vertel!
Download hier het praatpakket Praten over ziek zijn

Opgelucht staat netjes: een dobbelspel voor jongeren

Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje zetten wat er allemaal in je hoofd afspeelt. Maar als een gezinslid ziek is, dan praat je daar misschien niet zo makkelijk over of vraag je daar niet zo snel naar. Dit spel stelt de vragen die niemand durft te stellen, zodat jullie samen over zo een situatie kunnen praten.
Downlad hier het dobbelspel Opgelucht staat netjes

Samenleven met ziekte: een praatpakket voor partners

Ziek zijn verandert jullie leven. Dit pakket helpt jou en je partner om te praten over hoe de ziekte jullie leven én jullie relatie beïnvloed. Binnen acht thema’s verkennen jullie je ervaringen. Dit praatpakket bestaat uit opdrachten die ieder voor zich invult en een kaartset om daarna samen ervaringen op een rijtje te zetten.
Download hier de opdrachten en de kaartset

Over de praatpakketten

De verschillende praatpakketten zijn ontwikkeld door de servicedesigners van Muzus in het kader van het project ‘Naasten in Beeld’. Dit project is uitgevoerd tussen 2016 en 2019 en was een samenwerking tussen Harteraad en vijf andere patiëntenorganisaties. Het project werd mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van VWS.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief