vrouw vind kijkt moeilijk naar haar laptop en heeft er geen zin meer in

Ik kan niet meer werken

Tijdens je herstel en revalidatie houd je contact met je werkgever en je bedrijfsarts. Jullie maken samen een plan waarin staat hoe je het werk gaat hervatten. In enkele gevallen moet dat hervatten van werk steeds verder worden opgeschoven. Of blijkt het uiteindelijk geen optie meer. En dan?

Keuring

Als je na twee jaar ziekte nog niet aan het werk kunt, volgt er een keuring. Een arts van het UWV neemt de lichamelijke en eventueel psychische klachten met je door.

Arbeidsongeschikt

Heeft de UWV-arts vastgesteld dat je inderdaad arbeidsbeperkingen hebt, dan krijg je een gesprek met de arbeidsdeskundige. Die bepaalt welk soort werk je eventueel nog kunt doen, ondanks je beperkingen. En wat dat betekent voor je mate van arbeidsongeschiktheid. Is die minstens 35%, dan heb je mogelijk recht op een WIA-uitkering. Als je bijna twee jaar ziek bent, krijg je daarover een brief van het UWV.

Verschil van mening

Kom je er niet goed uit met de bedrijfsarts of het UWV, dan lees je op de kennisbank van Ieder(in) hoe je bijvoorbeeld bezwaar kunt maken. Meer hierover lees je op de pagina’s over toeslagen

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief