• Home
 • Keuzekaarten, -hulpen en zorgpaden

Keuzekaarten, -hulpen en zorgpaden

Als je samen met je zorgverlener (zoals je dokter of verpleegkundige) wilt beslissen over je behandeling en zorg, is het fijn als je al voor dat gesprek de informatie hebt over de verschillende mogelijkheden. Deze informatie vind je in onderstaande keuzehulpen, -kaarten en zorgpaden.

In een duidelijk overzicht zetten we de verschillende behandelingen van je aandoening naast elkaar, zodat je samen met je zorgverlener kunt kiezen voor de behandeling die het het beste bij jouw situatie past.

Hoe bereid ik mij het beste voor op het gesprek met mijn zorgverlener?

Bekijk hieronder de kaart van jouw aandoening en print hem uit. Lees alles rustig door en omcirkel alvast waar je meer informatie over wilt hebben en waar je nog vragen over hebt. Schrijf ook op welke aspecten belangrijk voor je zijn en waarom. Dit mag ook in de context van leefstijl, werk, hobby of bijvoorbeeld relaties zijn.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde behandeling? Schrijf dit dan ook op. Als je het gevoel hebt dat je alles goed hebt gelezen en opgeschreven hebt, bespreek dan alles even door met je familie of vrienden. Zij kunnen je misschien nog goede aanvullingen geven, zodat je goed voorbereid het gesprek in gaat.

     Bekijk ook

     Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief