• Home
  • Nieuws
  • Help mee aan onderzoek naar de Ziektelastmeter

Help mee aan onderzoek naar de Ziektelastmeter

De Ziektelastmeter is een instrument dat patiënten helpt om meer inzicht te krijgen in de last die zij ervaren van hun ziekte. Vervolgens helpt de Ziektelastmeter om dat te bespreken met de zorgverlener en doelen op te stellen om aan de gezondheid te werken. De Ziektelastmeter was tot nu toe alleen nog beschikbaar voor mensen met COPD, maar wordt nu ook aangevuld voor astma, diabetes en voor hartfalen. Wat dit instrument tot nu toe zo succesvol maakt bij zorgverleners en patiënten, is het gemakkelijk aan de orde stellen en bespreken van relevante onderwerpen. Ook is het goed te gebruiken als je meerdere aandoeningen hebt, iets wat bij hartfalen vaak voorkomt.

De Universiteit Maastricht voert het onderzoek uit. Harteraad heeft haar (ervarings)deskundigheid ingebracht bij het maken van de vragenlijst, maar nu moet de vragenlijst door een grote groep mensen met hartfalen getest worden. Het gaat om het twee keer invullen van een vragenlijst. De eerste keer kost dat ongeveer 20 minuten en de tweede keer ongeveer 3 minuten. De vragenlijsten worden twee weken na elkaar ingevuld en worden per post naar je verstuurd.

Help ook mee!

Ben je geïnteresseerd? Vul dan hier je gegevens in. Na aanmelding wordt eerst telefonisch contact met je opgenomen en vervolgens ontvang je per post de vragenlijst. Wanneer je vragen hebt, kun je contact opnemen met onderzoeker Lotte Keijsers van Universiteit Maastricht: lotte.keijsers@maastrichtuniversity.nl , telefoon: 043 388 2836.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief