Harteraad verwelkomt nieuwe voorzitter

Op woensdag 29 september 2021 heeft de ledenraad een nieuwe voorzitter van Harteraad benoemd: Gerdy Schippers. Tijdens de ledenvergadering is unaniem gestemd voor de toetreding tot het bestuur.

Schippers volgt Rian Veldhuizen op die in haar periode als voorzitter met Harteraad de weg is ingeslagen naar het data- en ervaringsgedreven expertisecentrum. Schippers zal als voorzitter bijdragen aan de verdere transformatie van Harteraad van traditionele patiëntenorganisatie tot expertisecentrum op het gebied van leven met een hart- en vaataandoening.

Expertisecentrum

Harteraad is hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen. Harteraad helpt mensen met een hart- en vaataandoening en hun naasten met praktische, sociale en emotionele steun. Samen met vrijwilligers, vaak ook ervaringsdeskundigen, in heel Nederland biedt Harteraad een veilige plek voor het uitwisselen van kennis, ontmoetingen en ervaringsverhalen. Zodat mensen hun leven weer zo optimaal mogelijk kan leven, ondanks een aandoening.

Harteraad komt ook op voor de belangen van meer dan 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening. Door de kennis en ervaringen van deze mensen weet Harteraad wat er speelt en nodig is. En vertegenwoordigt hen bij de overheid, wetenschappelijk onderzoek, verzekeraars en zorgprofessionals.

Stem van de patiënt

Schippers heeft haar sporen verdiend in de zorgsector en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Schippers vindt het van cruciaal belang om mensen met hart- en vaataandoening zo breed en divers mogelijk te ondersteunen en om de stem van de patiënt te laten doorklinken in het zorgbeleid. In het huidige zorgstelsel ziet zij een belangrijke rol voor patiëntenorganisaties om te realiseren dat patiëntervaringen aan de voorkant van de zorg een plek krijgen. Schippers: “Ook in mijn directe omgeving maak ik mee hoe belangrijk dat is. In mijn rol als voorzitter wil ik met name Harteraad als expertisecentrum voor het leven met een hart- en vaataandoening nadrukkelijk op de kaart zetten. Daarbij is samenwerking met  de leden, de vrijwilligers en de organisaties om ons heen van groot belang.”

Om er voor steeds meer mensen te kunnen zijn, bouwt het bestuur van Harteraad komende jaren aan een netwerk met ervaringen, in de vorm van data, als uitgangspunt.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief