Harteraad in gesprek met Saskia Middeldorp over trombose

Is er meer kans op trombose of longembolie bij mensen die geïnfecteerd zijn met het coronavirus en op de IC liggen? Dat was één van de vragen die in onze community Trombose werd gesteld. We worden overspoeld met nieuwsberichten, soms zelfs tegenstrijdige berichten. Heel begrijpelijk dat dit vragen oproept. ‘Hoe zit dat nu voor mij, of voor mijn naaste met deze aandoening?’ Dan is het prettig als er een specialist uit de zorg een duidelijk antwoord kan geven.

Daarom is Harteraad online het gesprek aangegaan met twee community beheerders, Arjanne van de Veen en Jessica van Hasselt, van de diagnosegroep trombose, en Saskia Middeldorp, vasculair internist van het AmsterdamUMC. Arjanne en Jessica filterden middels een poll negen vragen die we konden stellen aan professor Saskia Middeldorp. Wij zijn Saskia Middeldorp zeer dankbaar dat zij de tijd heeft genomen een aantal onderwerpen helder toe te lichten.

Video ‘Vragen over trombose’

Dit gesprek heeft geleid tot de video opname ‘Harteraad in gesprek met Professor S. Middeldorp’. De opname kan je hieronder bekijken.

In zeer duidelijke taal worden onder andere de volgende vragen behandeld: Hebben mensen met trombose of longembolie een verhoogd risico bij infectie met Corona? Geeft de antistolling /bloedverdunners mogelijk een beschermende werking om trombose te voorkomen? Geeft orgaanschade na het doormaken van trombose een verhoogd risico op complicaties?

Welk onderwerp vind jij belangrijk voor een webinar?

Nu er allerlei activiteiten uitvallen vanwege de coronacrisis, wil Harteraad meer online evenementen – webinars – gaan organiseren. Wij willen graag weten naar welke onderwerpen je keuze uit gaat.
Lees er op deze pagina meer over en geef je keuze door!

Meer lezen over corona en hart- en vaataandoeningen?

Bekijk ons Dossier corona

Disclaimer: Harteraad adviseert om altijd eerst met je arts te overleggen en nooit op eigen initiatief met medicatie te stoppen of te wisselen. Harteraad aanvaard geen aansprakelijkheid voor de juistheid, actualiteit en volledigheid van deze informatie.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief