Wil jij de zorg voor mensen met MCD beter maken?
Heb je microvasculaire coronaire dysfunctie (MCD), ook wel microvasculaire angina pectoris genoemd? En wil je helpen om de zorg voor mensen met MCD te verbeteren? Doe dan mee aan ons groepsgesprek!
Laten we beginnen met wat microvasculaire coronaire dysfunctie (MCD) is. Het hart krijgt zuurstof via de grote bloedvaten, de kransslagaders. Deze grote bloedvaten vertakken zich in kleine bloedvaatjes. Wanneer de kleine bloedvaatjes niet goed verwijden, krijgt het hart te weinig zuurstof. Dit heet microvasculaire coronaire dysfunctie en kan zorgen voor pijn of een drukkend gevoel op de borst.
Harteraad wil online praten met een groep van 8-10 mensen die MCD hebben. We willen weten wat volgens jou beter kan in de zorg, en hoe we dat zouden moeten doen. Bijvoorbeeld met betere of andere informatie, fijne communicatie met je arts, en samen beslissen. We denken samen in dit gesprek na hoe we de zorg voor iedereen kunnen verbeteren. Ondanks verschillen in achtergrond of gezondheid. Jouw ideeën helpen ons daarbij om de zorg beter te maken. Twee medewerkers van Harteraad leiden het gesprek.
Waarom meedoen?
Door mee te doen, help je Harteraad op weg, om de zorg voor mensen met MCD te verbeteren. Je bepaalt samen met ons waar Harteraad zich de komende jaren op gaat richten. Er is geen vergoeding, maar je bijdrage is van grote waarde! Het gesprek is ook een mooie kans om andere mensen met MCD te leren kennen.
Wie zoeken we?
We zoeken mensen van 18 jaar of ouder die MCD hebben. Het maakt niet uit hoe lang je deze diagnose al hebt. Je moet er oké mee zijn om twee uur mee te praten in een groep.
Wanneer?
Het gesprek is online via Microsoft Teams op woensdag 23 oktober 2024 van 16:00 uur tot 18:00 uur.
Aanmelden?
Stuur vóór 6 oktober 2024 een e-mail met je naam en telefoonnummer naar Gilaine Kleian: gilaine.kleian@harteraad.nl. Beschrijf daarbij kort hoe je tot de diagnose MCD gekomen bent. Zo leren we een beetje wie je bent. Je kunt Gilaine ook vragen stellen als je meer informatie wilt over dit groepsgesprek.
Goed om te weten:
- De gesprekken zijn vertrouwelijk en worden opgenomen. De opnames worden verwijderd zodra het verslag klaar is.
- Je kunt altijd stoppen als je dat wilt.
Doe mee en maak het verschil!