• Home
  • Nieuws
  • Goed voorbeeld #1 – Hartrevalidatie bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

Goed voorbeeld #1 – Hartrevalidatie bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

Harteraad zoekt door heel Nederland naar goede voorbeelden van hartrevalidatie. Waar vind je de meest op maat aangeboden programma’s? Waar verloopt verwijzing vlekkeloos? Of waar wordt veel aandacht geschonken aan de periode ná hartrevalidatie? Wij hebben ze gevonden en we laten ze graag zien. Zodat iedereen weet hoe goede hartrevalidatie eruit ziet. Deze maand staat de hartrevalidatie van het Groene Hart Ziekenhuis in de spotlight.

November en december staan bij Harteraad in het teken van blijven bewegen. Daarom gaat ons goede voorbeeld over bewegen. Blijven bewegen na hartrevalidatie is belangrijk, maar kan ook erg lastig zijn. Tijdens de hartrevalidatie leer je (weer) durven bewegen en doe je veel aan sport, maar hoe houd je het vol als de hartrevalidatie stopt? Bij de hartrevalidatie van het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) in Gouda hebben ze daar wat op gevonden.

Samenwerking met beweegclub

De hartrevalidatie van het GHZ werkt goed samen met de Groene Harttrimclub uit Gouda, één van de Harteraad beweegclubs. Om de zes weken zijn er voorlichtingsbijeenkomsten bij de hartrevalidatie over bewegen. Hier is ook ervaringsdeskundige aanwezig namens Harteraad en de Groene Harttrimclub. Hier is aandacht voor de effecten van sporten en bewegen op de gezondheid.

Ook is tijdens het revalidatieprogramma veel aandacht voor de periode ná de hartrevalidatie. Het hartrevalidatieteam zorgt er voor dat revalidanten al tijdens de hartrevalidatie nadenken over bewegen na afloop. Wil je terug naar je eigen sportclub? Of wat kan je zelf doen? Wekelijks een paar keer op de fiets stappen is al goed! Of wil je begeleid bewegen? Dan zorgt het hartrevalidatieteam voor een goede overdracht. Het is belangrijk dat mensen weten wat zij gaan doen voordat de hartrevalidatie afgerond is en het hartrevalidatieteam helpt hierbij.

Blijven bewegen na de hartrevalidatie

Op deze manier maakt het GHZ het heel makkelijk voor revalidanten om na de hartrevalidatie direct te starten en zo het bewegen vol te houden. Zo voorkomt GHZ dat mensen na de hartrevalidatie niet weten waar ze kunnen sporten of bewegen en daardoor stoppen met bewegen. Dat maakt de hartrevalidatie van het GHZ een goed voorbeeld!

Meer informatie

Wil je weten waar de Harteraad beweegclubs bij jou in de buurt zijn? Kijk dan op de kaart op  www.harteraad.srv861.burgdev.nl

Wil je meer informatie over hartrevalidatie? Wij beantwoorden hier je vragen en leggen uit hoe hartrevalidatie werkt.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief