• Home
  • Nieuws
  • Flitspeiling ‘Wisselen van medicijnen en Medische Noodzaak’

Flitspeiling ‘Wisselen van medicijnen en Medische Noodzaak’

Harteraad en Patiëntenfederatie Nederland houden een flitspeiling over het wisselen van medicijnen en de medische noodzaak. Een arts schrijft ‘Medische Noodzaak’ voor een bepaald merk medicijn op het recept als een ander medicijn medisch onverantwoord is. Vervolgens is het natuurlijk van belang dat het juiste medicijn in de apotheek verstrekt wordt. En dat dit medicijn ook vergoed wordt.

Deel jouw ervaring met voorschrijven van medicijnen

Deel je ervaringen met het voorschrijven en verstrekken van medicijnen met ons via een korte vragenlijst. Dit kan tot en met zondag 15 maart 2020.

Wil je vaker op een eenvoudige manier je mening geven, dan willen wij jou graag in ons Harteraad panel. Lees er hier meer over en meld je aan.

Deze flitspeiling wordt uitgevoerd door Patiëntenfederatie Nederland. Jouw antwoorden worden door de Patiëntenfederatie anoniem verwerkt tot een rapportage. De rapportage is naar verwachting in de loop van april 2020 beschikbaar. Deze peiling is een herhaling van die in 2018. Dit doen we omdat we graag de meest actuele cijfers willen.