Vrijwilligersdag: een dag vol positieve energie

Bert Jan van VeenEen zaal vol vrijwilligers en medewerkers van Harteraad in het Kontakt der Kontinenten in Soesterberg tijdens de vrijwilligersdag vrijdag 31 augustus. Lees de ervaring van Harteraadmedewerker Bert Jan van Veen.

“Wat een fijne en waardevolle dag was dat! Vrijwilligers en medewerkers van het bureau, samen als collega’s aanwezig. Anke Vervoord trapte de bijeenkomst af met een korte terugblik op de afgelopen periode én een blik vooruit op het nieuwe vrijwilligersbeleid en de campagne om de naamsbekendheid van Harteraad te vergroten. Daarna leerde Mirjam Verbaan alle aanwezigen omdenken. Dat helpt altijd om weer om zaken ook van een andere kant te bekijken. Dat is belangrijk, want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: de kwaliteit van leven en van zorg van mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten een beetje beter maken. Na een korte pauze stonden er drie workshops op het programma: presenteren, schrijven en good practices door collega’s Anne-Margreet Strijbis en Anne Kors-Walraven van afdeling Zorg. Iedereen was erg enthousiast. Terwijl buiten de zon begon te schijnen, mocht ik zelf iets vertellen over de e-learning introductie voor vrijwilligers die in oktober wordt uitgerold.”

Harteraad Academie

Harteraad vrijwilligersdag“Ook is er aandacht besteed aan de cursus- en workshopmogelijkheden binnen de Harteraad Academie. Naast de workshops die tijdens deze middag op het programma stonden, bleek veel interesse in een cursus reanimeren en AED gebruik.”

“Na een leerzame middag was het tijd voor ontspanning: een heerlijke barbecue in de tuinen van het Kontakt der Kontinenten. Het was leuk om te zien dat iedereen met elkaar in gesprek ging. Samen met het zonnetje zorgde dit voor positieve energie.”

Ook meedoen?

Wil je ook meehelpen als vrijwilliger? Ben je ergens heel goed in? Kom je graag in contact met mensen, kan je goed schrijven of weet je veel van je aandoening? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken om andere mensen met een hart- of vaataandoening of hun familie te bereiken. Meld je aan, dan nemen wij contact met je op!

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief