Ik stond ineens weer met beide benen op de grond

“Ik was net een paar dagen terug van een overheerlijke vakantie op een prachtig eiland in Griekenland en helemaal zen en uitgerust. Een paar dagen later lees ik op social media en nieuwssites een zeer verontrustend bericht: bloeddrukverlager Valsartan besmet met kankerverwekkend middel. Op dat moment schoot er van alles door mij heen en gingen mijn emoties alle kanten op. Dit kan toch niet waar zijn? Ik slik dit middel namelijk al ruim drie jaar én een behoorlijke dosis. Weg vakantiegevoel, weg Zen gevoel. Ik stond ineens weer met beide benen op de grond en terug in de realiteit.

Hoop

Nadat ik bekomen was van de schrik en het artikel beter had doorgelezen, werd het al iets genuanceerder en bleek het om een bepaalde partij uit China te gaan. Dat gaf gelukkig weer wat hoop. Ik had vlak voor mijn vakantie een nieuwe voorraad gekregen en ben gelijk naar boven gegaan om op de verpakking kijken. Snel bekeek ik de lijst met registratienummers en het registratienummer van mijn nieuwe voorraad stond er gelukkig niet bij. Nog een keer extra checken of ik wel goed keek maar nee stond er echt niet bij. Pff, wat een enorme opluchting was dat.

Verlossend telefoontje

Maar hoe zat het met mijn huidige strips? Van deze had ik geen verpakking meer en kon ik dus geen registratienummer vinden. Kon ik deze wel in blijven nemen? De volgende ochtend op kantoor gelijk mijn apotheek gebeld. Ik had een hele begripvolle medewerkster aan de telefoon die op dat moment ook geen antwoord op mijn vraag had. Ze beloofde het uit te zoeken en mij later op de dag terug te bellen. Nog geen uur later belde zij mij met het verlossende telefoontje. Mijn Valsartan kwam van een andere fabrikant en niet uit China en ik hoefde mij dan ook geen zorgen meer te maken.

Ik heb gelijk mijn naasten op de hoogte gesteld van het goede nieuws en ook zij waren zeer opgelucht. Daarna maar weer weg gaan zwijmelen bij mijn prachtige vakantiefoto’s van Griekenland om weer een beetje het Zen gevoel terug te krijgen. En dat is prima gelukt. Dit hoofdstuk kunnen we gelukkig weer afsluiten en is met een sisser afgelopen. Ik ben heel blij en kan alleen maar hopen dat het voor de mensen die er wel mee te maken hebben zal meevallen.”

Harteraad volgt de ontwikkelingen rond valsartan op de voet en houdt jou op de hoogte. Hier lees je de laatste updates.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief