Eerste stap opleiding beweegcoach

We zijn trots dat de eerste stap naar de opleiding tot Harteraad beweegcoach in samenwerking met ROC Mondriaan en ROC Midden Nederland is gezet. Dit gebeurde tijdens de HartVaat Beweegdag in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Studenten die de opleiding tot coördinator leefstijl en gezondheid volgen, maakten kennis met het onderwerp ‘bewegen en hart- en vaatziekten’. Cardiologie, inspanningsfysiologie, testen en meten, passeerden de revue. Ook gingen de studenten in gesprek met mensen met een hartaandoening die sporten bij organisaties die aangesloten zijn bij Harteraad.

In samenwerking met ROC Mondriaan, ROC Midden Nederland en Deltion College starten wij in september 2018 met de opleiding tot Harteraad beweegcoach als extra onderdeel bij de opleiding ‘Sport en Bewegen’.

Bewegen is goed voor je. Het verbetert je gezondheid en conditie en geeft je zelfvertrouwen. Als je een hart- of vaataandoening hebt, is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert en je grenzen respecteert. Daarom vinden we het belangrijk dat er goed opgeleide Harteraad beweegcoaches werkzaam zijn in jouw buurt.

Wij zijn momenteel bezig om de Beweegzoeker een nieuw jasje te geven. Binnenkort vind je op deze site de nieuwe Beweegzoeker. Tot die tijd kun je hier de Beweegzoeker raadplegen.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief